3D Mens

Verdieping in de Dramadriehoek 17 en 18 oktober 2024

Ben je al bekend met de basis van de Dramadriehoek door onze eerdere workshop? Dan is het nu tijd om je kennis te verdiepen met onze tweedaagse Verdiepingsworkshop. Deze sessies zijn speciaal ontworpen voor degenen die al een fundament hebben in de Transactionele Analyse en Systeemdenken, en klaar zijn om dieper in te gaan op de onderliggende principes van menselijke interacties.

Tijdens deze workshop ga je verder dan de oppervlakte. We verkennen de verborgen lagen van ‘drama’ in relaties en onthullen hoe deze verbonden zijn met de diepere delen van jezelf. Je leert geavanceerde technieken om deze patronen te herkennen en ermee om te gaan, zowel in je professionele als persoonlijke leven.

We duiken in de kern van de Transactionele Analyse, waarbij we de drie ego-rollen onder de loep nemen en hun betekenis in jouw leven verkennen. Je ontdekt hoe onbewuste besluiten uit het verleden je huidige voorkeuren beïnvloeden en hoe je jouw persoonlijke script kunt herkennen en herschrijven.

De workshop is een praktische en interactieve ervaring. Je gaat aan de slag met echte voorbeelden en oefeningen die je helpen de patronen van drama te identificeren en te transformeren. We werken met verschillende methoden, waaronder grond-plafond modellen en opstellingen, om je een diepgaand begrip te geven van de Dramadriehoek en hoe je deze kunt doorbreken.

Deze workshop is bedoeld voor degenen die al een stap hebben gezet in hun ontwikkeling met onze eerdere workshops of opleidingen, en die hun vaardigheden willen aanscherpen. Of je nu een coach, trainer, teamleider, dienstverlener, docent, arts, consultant of fysiotherapeut bent, deze workshop zal je communicatie en zelfbegrip naar een hoger niveau tillen.

Bereid je voor op een leerervaring die je blik op persoonlijk leiderschap zal veranderen en je de tools geeft om bewuster en effectiever te kiezen in alle aspecten van je leven.

Onderwerpen

Tijdens de tweedaagse staan we stil bij Dramadriehoek zoals deze oorspronkelijk is bedacht door Stephen Karpman. We herhalen (opfris) kort de basis over deze driehoek met de (ego) rollen.

De drie dimensies (verleden, heden en toekomst) gebruiken we om de Dramadriehoek te verdiepen. Op dag 1 kijken we vooral naar het Verleden en Heden en op dag 2 naar de Toekomst.
Je kijkt naar de verdiepende lagen in de ego structuur van iedere rol (Aanklager, Redder en Slachtoffer), hoe deze zijn opgebouwd en daarmee naar jouw script en de ervaringen in jouw script (cirkel), hoe de ‘strooks’ uitwerken in het contact met anderen.

De workshop is in 3D, dat wil zeggen de Diepte Zien:
– Je leert jouw scriptpatronen
– Je oefent met jouw besluiten en her-besluiten
– Je verkent de gevoelens die werken als richtingbepalers
– Je zorgt dat het net (niet) veilig is
– Je snapt het Spelkarakter bij jezelf en het drama beter om er betekenis aan te geven
– Je leert hoe je driver systeem werkt en hoe tegenkrachten jouw lot bepalen
– Je ontdekt hoe je een patroon positief beïnvloed
– Je leert permissief te handelen
– Je leert handiger keuzes te maken.

Belangrijk: De Verdieping in de Dramadriehoek is een workshop waarbij je met name in contact met anderen leert over jouw eigen patronen. Een actieve inzet en een hoge reflectie bereidheid is nodig.

 

Donderdag 17 april en vrijdag 18 oktober 2024

Op dag 1 ben je welkom vanaf 09.30 uur en starten we om 10.00 uur. We hebben een dag programma en sluiten af om 18.00 uur. Binnen dat programma zitten voldoende pauzes en natuurlijk een heerlijke lunch.

Op dag 2 starten we 08.45 uur en stoppen om 16.00 uur en hebben we tussendoor onze lunch.

 

We hebben plaats voor 8-12 deelnemers.

Midden van het land, Utrechtse Heuvelrug. Locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die eerder de workshop Doorbreek de Dramadriehoek hebben gevolgd en of de basis cursus Coachend Werken 1 en 2 hebben gevolgd.

De principes van de Dramadriehoek zijn bekend en je bent bereid verdiepend naar jezelf en anderen te kijken. De belangstelling voor deze workshop in het verleden trok teamleiders die verdiepend de interacties tussen mensen willen begrijpen, coaches en therapeuten met een basis in de TA.

We verwachten van de deelnemers dat zij voorbeelden uit de eigen persoonlijke (werk)situatie gebruiken.

Er is een basis voorkennis nodig vanuit de Transactionele Analyse.

Bij inschrijven vòòr 1 september 2024 is de investering:
€ 600,- per persoon, exclusief btw.

Lunch en koffie/thee op de opleidingsdagen zijn bij de prijs inbegrepen.
Losse consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is overnachting mogelijk optioneel (op basis van beschikbaarheid). 
Dit kost € 115,- per persoon inclusief ontbijt. Dit kun je apart aangeven in het inschrijf formulier. Je ontvangt dan contact gegevens van het hotel om zelf verder te reserveren. 

Na 1 september as. is de prijs € 700,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven MET KORTING tot en met 1 september 2024. 

Schrijf je met twee tegelijk in en en wil je dit op een factuur ontvangen, dan geldt de kortingsprijs van € 600,- per persoon als je inschrijft voor 1 september as. 

Voor deze workshop kun je een overnachting los bijboeken. Geef dat aan bij het inschrijfformulier.

Let er op dat een overnachting aangevraagd kan worden, maar niet is gegarandeerd bij inschrijving. 

Let op: je ontvangt hierna de contact gegevens om reservering te doen bij het hotel. Dit gaat op basis van beschikbaarheid.