3D Mens

Hou me los, workshop 5 en 6 juni 2024

Nieuwe tweedaagse workshop.
Doe je mee met deze pilot? 

Vroegboekers hebben voordeel!

De titel is zorgvuldig gekozen om de paradox te illustreren die we allemaal ervaren. IK en JIJ vormen samen WIJ. Maar het is binnen die WIJ dat we onszelf echt tegenkomen.

Hoe werkt hechting en onthechting precies? Hoe functioneren relaties en hoe verhoudt het collectieve zich tot het individuele? Hoe kan je je eenzaam voelen terwijl je in een relatie bent? Wat gebeurt er echt binnen relaties? Hoe gaat het proces van insluiting en uitsluiting in zijn werk? Welke fasen zijn? Hoe functioneert vertrouwen in de kern? Wat betekent eenzaamheid precies? Kun je omgaan met vast en los? Hoe manifesteert afhankelijkheid zich in de interactie met anderen?

Ongeveer 15 jaar geleden begon ik met het begeleiden van samenwerkings- en relatievraagstukken. Ik heb vanuit dat oogpunt inzicht gekregen in de betekenis van samenwerking, hoe conflicten keuzemogelijkheden onthullen, en wat het betekent om los te laten en wat dat proces oplevert.

Ik heb geleerd van verschillende leermeesters, opdrachtgevers, cliënten en bijvoorbeeld van mensen die na een lezing anoniem naar me toe kwamen. Ik heb kennis opgedaan over principes, onderliggende systemen, gelaagdheid en daarbij talloze oefeningen en werkvormen.

Wat ga ik doen met al deze ervaringen?
Ik wil ze delen en jou hierover leren, waardoor je hier zelf ook mee aan de slag kunt gaan.

Deze pilot is ontworpen voor iedereen die meer bewust wil worden van hoe we ons verhouden tot anderen. Dit geldt voor groepsprocessen, partnerrelaties, vriendschappen, enzovoort. Onderwerpen zoals verbinden en verbreken, liefhebben en vrezen, hechten en loslaten, verwelkomen en afscheid nemen, komen en gaan, vertrouwen en wantrouwen, insluiten en uitsluiten, en simpel gezegd de balans tussen geven en nemen of vasthouden en loslaten. Het gaat over de beweging in de polariteit.

De titel van de workshop beschrijft deze paradox. De workshop zal op verschillende manieren ingaan op deze onderwerpen. Ik nodig je van harte uit om deel te nemen.

Werkwijze

Bij 3DMens geloven we dat zelfreflectie de manier waarop je de wereld ziet kan veranderen. Het 3D-kijken is het onder ogen zien van wat vastzit en vrij wil komen. We hanteren diepgaande principes rondom verbinding en hechting. 3DMens biedt een ruimte om dingen uit te pluizen, zowel individueel als collectief. Hoewel je je eenzaam kunt voelen, ben je niet alleen in deze reis naar nieuw begrip. Onze aanpak is geworteld in systemisch kaderen en de drie P’s van potentie, permissie en protectie, die je helpen bij je persoonlijke of professionele groei.

Onderwerpen

Deze workshop is een pilot. Je gaat dus met mij het experiment aan.
Je gaat werken met diverse thema’s, zoals het maken van contact, inclusief pre-contact en post-contact.

Dit gaat dieper in op de verschillende fasen van hechting en contact, en hoe dit je dichter bij jezelf brengt.
Door middel van oefeningen en opdrachten onderzoek je alle communicatielagen van hoofd naar hart naar lichaam. We zetten als het ware ‘alles’ in.
Relaties in jouw dagelijkse leven (privé en werk) vormen de basis voor leren. We werken op de identiteitslaag. Dat betekent dat we werken met de diepere lagen van wie je bent. Wat je meebrengt in de ontmoeting met anderen speelt hierbij een rol. De vraag is dan ook of je bereid bent je open te stellen met jouw ervaringen.

Hou me Los is zowel een individueel als een groepsproces. Deze dynamiek maakt de onderliggende ervaringen zichtbaar en daarmee werken we.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Veiligheid vs Onveiligheid
 
Verwonding vs Verwondering

Deelfasen in relaties

Bron en Bestemming

Macht vs Onmacht

Eenheid vs Tweeheid

3DMens helpt je om te verdiepen en te verkennen. Jouw kennis wordt toegankelijk in het contact. Dat is de ontmoetingsruimte waarmee ik werk. We reizen samen, we zijn polen en tegenpolen en de spiegel van elkaar.

woensdag 5 en donderdag 6 juni 2024

Op dag 1 ben je welkom vanaf 09.30 uur en starten we om 10.00 uur.
We hebben een verlengd dag programma en sluiten af om 18.30 uur. Daarna gaan we samen eten in het restaurant en is het avond programma daarna vrij. Binnen ons programma zitten voldoende pauzes. 

Op dag 2 starten we 08.45 uur en stoppen om 16.00 uur en hebben we tussendoor een heerlijke lunch.

We hebben plaats voor 8-14 deelnemers.

De Hoorneboeg Hilversum. We maken natuurlijk gebruik van de fraaie omgeving.

Ben je klaar voor een leerzame reis? Deze pilot workshop biedt je de kans om dieper in te gaan op thema’s zoals verbinding en isolatie, hechting en loslaten, vertrouwen en wantrouwen, evenwicht en onevenwichtigheid, inclusie en uitsluiting, en het maken van keuzes.
De workshop is ontworpen voor iedereen die zichzelf beter wil begrijpen in relatie tot anderen, zowel in persoonlijke als professionele context.

Let op, deze workshop is niet bedoeld voor stellen.

We verwachten dat deelnemers bereid zijn om diep in zichzelf te kijken en open te staan voor anderen.

De workshop kan uitdagend zijn, omdat je comfortzone ook blinde vlekken kan bevatten. We gaan hier echter zorgvuldig mee om en houden altijd rekening met de drie P’s. Je wordt professioneel begeleid en als je behoefte hebt aan een voorafgaand gesprek, is dat mogelijk.
De doelgroep voor de pilot is breed, dus je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

In de workshop werken we met oefeningen die betrekking hebben op het hoofd, hart en lichaam. Hoewel we verwachten dat iedereen meedoet, is deelname niet verplicht.

We verwachten dat deelnemers voorbeelden uit hun eigen persoonlijke of professionele situaties gebruiken.

 

We hopen snel VOL te zitten voor deze workshop, dus daarom…
Bij inschrijven vòòr 1 april 2024 is de investering (vroegboeker!) maar:
€ 685,- per persoon, exclusief btw.

Bij inschrijven vòòr 1 mei 2024 is de investering:
€ 715,- per persoon, exclusief btw.

De lunches, koffie/thee en tussendoortjes op de opleidingsdagen zijn bij de prijs inbegrepen. Het diner op dag 1 is bij deze prijs inbegrepen.
Losse consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is een overnachting mogelijk. Dit is optioneel (op basis van beschikbaarheid).
Dit kost € 115,- per persoon inclusief ontbijt. Dit kun je  aangeven op het inschrijf formulier.
Dit wordt tegelijk verrekend met de factuur.
Voor deze locatie gelden tevens parkeerkosten van € 5,- per dag. Je kunt alleen via 3DMens een parkeerplek reserveren.
Dit wordt ook verrekend met de factuur.

Na 1 mei as. is de prijs € 785,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven MET KORTING is alleen geldig als je voor 1 mei 2024.
De vroegboekerkorting is alleen geldig voor 1 april. 

Schrijf je met twee of meer tegelijk in en en wil je dit op een factuur ontvangen, geef dit dan aan als je de bevestiging van mij hebt ontvangen.

Voor deze workshop kun je een overnachting los bijboeken. Geef dat aan bij het inschrijfformulier.

Let er op dat een overnachting aangevraagd kan worden, maar niet is gegarandeerd bij inschrijving. 

De verrekening van de overnachting vindt plaats op dezelfde factuur als de deelname kosten.