3D Mens

Het Geheim van Leiderschap op 6 en 7 mei 2024

Wat is leiderschap zonder je geheimen te (ver)kennen?

Hoe hou jij je staande in jouw (nieuwe) leidinggevende rol? Is er een opleiding voor? Nee die is er niet, je leert leiding geven alleen in de praktijk. De echte praktijk is de beste leerschool om te leren en te oefenen. 

Waarom dan deze korte cursus? 

Omdat het Geheim van Leiderschap je op weg helpt. We kijken naar jou als mens en naar jou als professional.
In deze training leer je het Geheim van Leiderschap ontdekken aan de hand van de drie basisprincipes: permissie, protectie en potentie. Deze 3 P’s spelen een centrale rol in de opleiding en geven verdieping. Je ontdekt welke mechanismen jij gebruikt en welk effect die hebben als je weinig of juist veel onder druk staat. Zeker als je rol of plek in een team of bedrijf/organisatie verandert, krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. De inhoud van je functie verandert niet alleen, maar ook de manier waarop je samenwerkt met anderen en hoe je daarnaar kijkt. Je moet mensen die je leidt kunnen beschermen, ze verantwoordelijkheid geven en ze alle kansen bieden tot bloei te komen. Dat is belangrijk, want gezonde teams zijn aantrekkelijk en houden een bedrijf/organisatie levend. Zulke teams zijn flexibel, voelen veilig aan en wie er deel van uitmaakt wil zich er graag mee verbinden.

Werkwijze

De training is praktisch, je leert dus vooral door te doen. Je oefent, maakt opdrachten en reflecteert, denkt na over je gedrag en je reacties. We kijken naar de drie dimensies verleden, heden en toekomst en aan de hand daarvan leer je om bewuste keuzes te maken die passen bij jouw stijl en het niveau van jouw team. Ook leer je als leider te kijken vanuit de drie dimensies ik, jij en wij. Je gebruikt die manier van kijken in jouw omgang met anderen en past het na de training direct toe in jouw praktijk.

In de training maak ik gebruik van de volgende methodes: Jungiaanse psychologie, Systeemdenken, Systemisch Werken, Secure Base Leadership, Appreciative Inquiry, Positieve Psychologie, Transactionele Analyse en NLP.

Onderwerpen

De training helpt je op verschillende manieren in jouw ontwikkeling als leider. De onderwerpen in deze dagen zijn gericht op de basis om de geheimen te verkennen.
Op dag 1 gaan we de eerste dimensie (Wie ben jij? (of….Wie denk je wel dat jij bent?) verkennen en op dag 2 leer je dat te zien in het perspectief van de ander (tweede dimensie) en elkaar (derde dimensie). Je leert te zien hoe leiderschap en lidmaatschap werkt in die drie dimensies. De principes van caring en daring zijn verbonden aan de hechtings principes die de basis vormen voor persoonlijk leiderschap. Hoe zijn ze verbonden aan jou?

Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024

Op dag 1 ben je welkom vanaf 09.30 uur en starten we om 10.00 uur. We hebben een dag programma en sluiten af om 18.00 uur. Binnen dat programma zitten voldoende pauzes en natuurlijk een heerlijke lunch. 

Op dag 2 starten we 09.30 uur en stoppen om 17.00 uur en hebben we tussendoor een heerlijke lunch.

 

 

Minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Hotel en Conferentiecentrum De Zonneheuvel Doorn. Voor- tijdens- en na het programma is ruimte om in de prachtige omgeving te wandelen. 

 

Leidinggevenden (zowel startend als ervaren) die hun leiderschap willen verkennen en verdiepen.

Bij inschrijven vòòr 1 april 2024 is de investering:
€ 685,- per persoon, exclusief btw.

Lunch en koffie/thee op de opleidingsdagen zijn bij de prijs inbegrepen.
Losse consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is overnachting mogelijk optioneel (op basis van beschikbaarheid). 
Dit kost € 115,- per persoon inclusief ontbijt. Dit kun je apart aangeven in het inschrijf formulier. Je ontvangt dan contact gegevens van het hotel om zelf verder te reserveren. 

Na 1 april as. is de prijs € 740,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven MET KORTING tot en met 1 maart 2024. 

Schrijf je met twee tegelijk in en en wil je dit op een factuur ontvangen, dan geldt de kortingsprijs van € 685,- per persoon als je inschrijft voor 1 mei. 

Overnachtingen kun je los bijboeken voor € 110,- per nacht (indicatieve prijs: incl. ontbijt, exclusief btw). Mocht je van dit arrangement gebruik willen maken, geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Vervolgens krijg je aanwijzingen op het zelf met de accomodatie te reserveren voor een gunstig tarief.  

LET OP: de kamers zijn beschikbaar op volgorde van inschrijving. Als je zeker wilt zijn van een overnachting, neem dan geen risico en boek tijdig.