3D Mens

Het Geheim van Leiderschap op 6 en 7 mei 2024

Wat is leiderschap zonder je geheimen te (ver)kennen?

Ontdek de kunst van effectief leiderschap met onze dynamische cursus.

Leiderschap in de Praktijk: een essentiële stap voor elke nieuwe leidinggevende. Ervaar hoe theorie tot leven komt, waar echte situaties de ultieme test zijn voor jouw leiderschapsvaardigheden.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Onze cursus, Het Geheim van Leiderschap, is jouw springplank naar succes. We richten ons niet alleen op jouw professionele groei, maar ook op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert de subtiele kunst van leiderschap door de lens van de drie kernprincipes: Permissie, Protectie en Potentie. Deze principes zijn het fundament van onze training en zorgen voor een diepgaand begrip van leiderschap.

Je gaat de mechanismen ontdekken die je gebruikt in leiderschapsrollen en hoe deze veranderen onder druk. Naarmate jouw positie binnen een team of organisatie evolueert, staan je nieuwe uitdagingen te wachten. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe je samenwerkt en leiding geeft. Je leert hoe je jouw team kunt beschermen, verantwoordelijkheid kunt overdragen en hen kunt helpen hun volledige potentieel te bereiken. Dit is cruciaal, want sterke teams vormen de ruggengraat van elke bloeiende organisatie. Teams die zich veilig en gewaardeerd voelen, zijn flexibel en aantrekkelijk, en hun leden zijn toegewijd en betrokken.

Werkwijze

De training is praktisch, je leert dus vooral door te doen. Je oefent, maakt opdrachten en reflecteert, denkt na over je gedrag en je reacties. We kijken naar de drie dimensies verleden, heden en toekomst en aan de hand daarvan leer je om bewuste keuzes te maken die passen bij jouw stijl en het niveau van jouw team. Ook leer je als leider te kijken vanuit de drie dimensies ik, jij en wij. Je gebruikt die manier van kijken in jouw omgang met anderen en past het na de training direct toe in jouw praktijk.

In de training maak ik gebruik van de volgende methodes: Jungiaanse psychologie, Systeemdenken, Systemisch Werken, Secure Base Leadership, Appreciative Inquiry, Positieve Psychologie, Transactionele Analyse en NLP.

Onderwerpen

De training helpt je op verschillende manieren in jouw ontwikkeling als leider. De onderwerpen in deze dagen zijn gericht op de basis om de geheimen te verkennen.
Op dag 1 gaan we de eerste dimensie (Wie ben jij? (of….Wie denk je wel dat jij bent?) verkennen en op dag 2 leer je dat te zien in het perspectief van de ander (tweede dimensie) en elkaar (derde dimensie). Je leert te zien hoe leiderschap en lidmaatschap werkt in die drie dimensies. De principes van caring en daring zijn verbonden aan de hechtings principes die de basis vormen voor persoonlijk leiderschap. Hoe zijn ze verbonden aan jou?

Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024

Op dag 1 ben je welkom vanaf 09.30 uur en starten we om 10.00 uur. We hebben een dag programma en sluiten af om 18.00 uur. Binnen dat programma zitten voldoende pauzes en natuurlijk een heerlijke lunch. 

Op dag 2 starten we 09.30 uur en stoppen om 17.00 uur en hebben we tussendoor een heerlijke lunch.

 

 

Minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Hotel en Conferentiecentrum De Zonneheuvel Doorn. Voor- tijdens- en na het programma is ruimte om in de prachtige omgeving te wandelen. 

 

Leidinggevenden (zowel startend als ervaren) die hun leiderschap willen verkennen en verdiepen.

Bij inschrijven vòòr 1 april 2024 is de investering:
€ 685,- per persoon, exclusief btw.

Lunch en koffie/thee op de opleidingsdagen zijn bij de prijs inbegrepen.
Losse consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is overnachting mogelijk optioneel (op basis van beschikbaarheid). 
Dit kost € 115,- per persoon inclusief ontbijt. Dit kun je apart aangeven in het inschrijf formulier. Je ontvangt dan contact gegevens van het hotel om zelf verder te reserveren. 

Na 1 april as. is de prijs € 740,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven MET KORTING tot en met 1 maart 2024. 

Schrijf je met twee tegelijk in en en wil je dit op een factuur ontvangen, dan geldt de kortingsprijs van € 685,- per persoon als je inschrijft voor 1 mei. 

Overnachtingen kun je los bijboeken voor € 110,- per nacht (indicatieve prijs: incl. ontbijt, exclusief btw). Mocht je van dit arrangement gebruik willen maken, geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Vervolgens krijg je aanwijzingen op het zelf met de accomodatie te reserveren voor een gunstig tarief.  

LET OP: de kamers zijn beschikbaar op volgorde van inschrijving. Als je zeker wilt zijn van een overnachting, neem dan geen risico en boek tijdig.