3D Mens

Doorbreek de Dramadriehoek 11 en 12 juli 2024

Duik dieper in de wereld van werkrelaties met onze tweedaagse workshop, waar je leert om verder te kijken dan je gewend bent. Ontdek de oorsprong van ‘drama’ tussen collega’s, herken de patronen en leer hoe je deze kunt doorbreken.

De Dramadriehoek—een model uit de Transactionele Analyse—wordt gevormd wanneer communicatie onduidelijkheden creëert, wat leidt tot destructieve interacties en conflicten. Tijdens de workshop krijg je inzicht in de rollen van Aanklager, Redder en Slachtoffer, en leer je hoe je jouw neiging tot deze rollen kunt herkennen en de effecten ervan kunt beheersen.

Praktische toepassing staat centraal: je leert door voorbeelden uit de praktijk en oefeningen hoe je de patronen van de Dramadriehoek kunt identificeren en beïnvloeden. We bieden je de tools om niet alleen de Dramadriehoek te vermijden, maar ook om eruit te stappen als je erin verstrikt raakt.

Je gaat aan de slag met vragen zoals:

  • Hoe voorkom je dat het drama escaleert?
  • Hoe herken je de broncode van dit drama?
  • Hoe kun je dergelijke drama’s vroegtijdig herkennen en het patroon doorbreken?

 

Deze workshop is toegankelijk voor een brede doelgroep, van coaches en trainers tot dienstverleners en docenten—iedere professional die dagelijks met mensen werkt en zijn communicatie wil verbeteren. Geen speciale voorkennis is vereist; een open houding om te leren is alles wat je nodig hebt.

Ontdek de kracht van Transactionele Analyse en transformeer de manier waarop je communiceert op de werkvloer. Neem deel aan onze workshop en leer de dynamiek van relaties op een dieper niveau te begrijpen en te beïnvloeden.

Onderwerpen

Tijdens de tweedaagse staan we stil bij Dramadriehoek zoals deze oorspronkelijk is bedacht door Stephen Karpman. Je krijgt een korte basis inleiding over de driehoek en hoe de achterliggende principes uit de TA hierin doorwerken. Je onderzoekt in de drie dimensies – IK, JIJ en WIJ van 3DMens – naar de keuzes die je maakt en leert met welke interventies je op een gezonde manier de gewoontes doorbreekt.
Je leert over Zegelkaart, Spel, Script, Strooks, Ego rollen, Keuze Rollen en daarbij ga je op een praktische wijze jouw mogelijkheden verruimen.

De workshop voorziet in ruime aandacht voor praktische tips:
– in taal en houding herkennen van de rollen, hoe daarop te reageren
– hoe je op een aangename manier conflict bespreekbaar maakt
– hoe je de rollen kunt aannemen, maar ook weer kan afzetten
– hoe je de uitnodiging tot drama kunt omdraaien
– hoe je de ander helpt er in niet te stappen
– hoe je een patroon positief beïnvloed
– hoe je onderscheid maakt tussen patronen in denken en doen
– hoe je van een irritatie een optie maakt.

Belangrijk: De Dramadriehoek is een manier om te leren kijken en analyseren en daarbij ook een manier om – met een andere aanpak – gewoontes in communicatie te doorbreken.

Donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024

Op dag 1 ben je welkom vanaf 09.30 uur en starten we om 10.00 uur. We hebben een dag programma en sluiten af om 18.00 uur. Binnen dat programma zitten voldoende pauzes en natuurlijk een heerlijke lunch. 

Op dag 2 starten we 08.45 uur en stoppen om 16.00 uur en hebben we tussendoor een heerlijke lunch.

We hebben plaats voor 8-12 deelnemers.

Midden van het land, Utrechtse Heuvelrug. Locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Deze workshop is bedoeld voor iedereen bewuster wil werken met de eigen communicatie en het eigen leiderschap. De principes van de Dramadriehoek zijn – in brede zin – voor iedereen die belang hecht aan goede en zorgvuldige communicatie. De belangstelling voor deze workshop in het verleden trok leidinggevenden, coaches, verpleegkundigen, docenten, consultants, trainers, projectleiders, kwartiermakers, vanuit verschillende sectoren zowel profit als non profit.

We verwachten van de deelnemers dat zij voorbeelden uit de eigen persoonlijke (werk)situatie gebruiken.

Er is geen specifieke voorkennis nodig van de Transactionele Analyse.

Bij inschrijven vòòr 1 juni 2024 is de investering:
€ 600,- per persoon, exclusief btw.

Lunch en koffie/thee op de opleidingsdagen zijn bij de prijs inbegrepen.
Losse consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is overnachting mogelijk optioneel (op basis van beschikbaarheid). 
Dit kost € 115,- per persoon inclusief ontbijt. Dit kun je apart aangeven in het inschrijf formulier. Je ontvangt dan contact gegevens van het hotel om zelf verder te reserveren. 

Na 1 juni as. is de prijs € 700,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven MET KORTING tot en met 1 juni 2024. 

Voor deze workshop kun je een overnachting los bijboeken. Geef dat aan bij het inschrijfformulier.

Let er op dat een overnachting aangevraagd kan worden, maar niet is gegarandeerd bij inschrijving. 

Let op: je ontvangt hierna de contact gegevens om reservering te doen bij het hotel. Dit gaat op basis van beschikbaarheid.