3D Mens

Groeps- of Teamdynamiek?

Wat is een groep? Wat is een team? Als je verder kijkt naar de vraag alleen dan ontdek je dat je van alles over jezelf in een groep. Dat gaat over samenwerken, over initiatief nemen, over bijdragen aan het functioneren en de doelen van de groep.

Als team- en organisatie coach zie ik wekelijks in mijn werk de bijzondere mogelijkheden die ‘menselijke systemen’ hebben. Met een menselijk systeem kijk je eigenlijk verder dan een groep of team. Dat is alleen maar de naam. Kijk je verder (in mijn geval in 3D) dan zie je wat er mogelijk is qua uitvoering van de taak/opdracht met elkaar, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling.

De Groep als Spiegel

De groep vormt een spiegel van wie jij bent…., of wie jij nog kan worden. Speciaal voor iedereen die hier meer over wil leren is er de volgende workshop Leiderschap in Teams al weer gepland. Kijk in de agenda voor informatie.
Tijdens deze speciale gelegenheid laat ik je kennismaken met de basis van oerprincipes van groepen en leren in groepen. Voor zowel leidinggevende (beginnend en gevorderd) als medewerkers die veel in groepen/teams werken.

IK – JIJ en WIJ

De 3DMens Methode volgt de cirkel van Ik JIJ en WIJ. De principes die erachter liggen zijn puur menselijke ontwikkelingsprincipes. Als een groep of team stagneert in haar mogelijkheden, dan heeft dat altijd te maken met iets in de menselijke dynamiek. Als een patroon zich blijft herhalen waardoor een gezonde groei wordt afgeremd, dan is dat altijd iets menselijks. Groepsdynamica gaat over groepen, maar eigenlijk gaat het over jou.